Loviisan päivää vietetään Kimpassa 25.8.2017

Loviisan päivä 25.8.2017 on loviisalaisten oma nimikkojuhla. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Loviisan päivän tapahtuma tehdään yhdessä kaikkien loviisalaisten kanssa ja sitä vietetään nimellä Kimppa.

Loviisalaisten ikioma juhlapäivä on täynnä tekemistä ja näkemistä. Loviisan keskusta täyttyy tapahtumista perjantai-iltana kello 15–20. Päivän ohjelmassa on avoimia ovia ympäri kaupunkia, tanssia, musiikkia, taidetta, pelejä, palloilua ja paljon muuta mukavaa.

Päivän aikana voi muun muassa tutustua kirjapainon saloihin, kuunnella urkuvartteja kirkossa, viettää sadonkorjuujuhlaa opetuspuutarhassa, patsastella puistossa Loviisan oppaiden kierroksella, pyrähtää tanssin pyörteisiin Sibeliustalon pihalla ja ottaa Sibbe-selfien Soivan kontin luona. Torilla tutustutaan yhdistysten toimintaan, nautitaan musiikista ja juodaan tietenkin perinteiset Loviisan päivän kahvit. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi myös osa Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman taloista ottaa varaslähdön ja avautuu vieraille jo perjantaina. Ja onpa muutama talo avoinna myös yökyläilijöille!

Kaikki loviisalaiset ovat lämpimästi tervetulleita rakentamaan oman Loviisan päivän juhlansa ja viettämään samalla Maailman suurimpia kyläjuhlia ottamalla mukaan oman viltin ja piknik-korin ja kokoontumalla syömään yhdessä elokuun iltaan.

Loviisan kaupungin kulttuuripalvelut koordinoi tapahtumakokonaisuutta, mutta todellisen ohjelmasisällön päivään tuovat loviisalaiset yhdistykset, yritykset, seurat, järjestöt ja yksittäiset toimijat.

Loviisan päivä – Kimppa 25.8.2017 klo 15–20

Loviisan päivän kahvitarjoilu torilla klo 15–17

Kimppaan kuuluvat tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia (LWT-taloihin sisäänpääsymaksu, ranneke voimassa koko viikonlopun). Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Leif Eriksson, puh. 040 568 4138, leif.eriksson@loviisa.fi

kulttuuriohjaaja Sini Näppä, puh. 040 646 9270, sini.nappa@loviisa.fi
 

Elokuun lopulla 25.–27.8. vietämme Suomi 100 -juhlavuoden erityistä Yhdessä-viikonloppua. Tuolloin meillä ja maailmalla on poikkeuksellisen paljon Suomi 100 -ohjelmaa, jonka suomalaiset ja Suomen ystävät ovat rakentaneet toisilleen. Samalla käynnistyy juhlavuoden elämyksiä täynnä oleva sadan päivän jakso, joka huipentuu satavuotissyntymäpäivään joulukuussa.

Kaikki on kutsuttu! Tule mukaan, nautitaan luonnosta, syödään yhdessä, lauletaan, tanssitaan, eksytään ja löydetään toisemme – koetaan ihmeen paljon porukalla!

 

LOVIISAN PÄIVÄ – KIMPPA 25.8.2017 klo 15–20
Yhdessä-viikonloppu

Torilla tapahtuu

klo 15–17 Loviisan päivän kahvit

klo 15–20 Ohjelmaa lavalla ja torilla

Loviisalaisyhdistysten ohjelmaa ja esittelyitä, hyvinvointiteltta, työpaja, musiikkia ja mukavaa menoa koko illan.

Folkhälsan i Lovisa
LGF Lovisa gymnastikförening
Loviisan ilmailijat r.y. (lentosimulaattori)
Loviisan järjestöt ry – Lovisa Föreningar rf esittelevät Kumppanuustalo Kulman toimintaa
Loviisan Kaupungin Hywät Asukkaat – Lovisa Stads Goda Inwånare ry
Loviisan nivelpiiri
Loviisan Seudun Karjala-Seura ry
Pikkukaupungin Martat ry
Pohjola-Norden i Lovisa
Syöpäjärjestöt

Tapahtumia ja tunnelmaa ympäri Loviisaa

Soiva kontti, Kirkkopuisto
Virittäydy Loviisan ikioman kamarimusiikkifestivaalin tunnelmaan! Ota kontilla Sibbe-selfie, astu sisään, levähdä ja anna musiikin viedä!

Patsastelua puistoissa, tarinoita keskustan patsaista ja muistomerkeistä kiertokävelyllä. Lähtö Kirkkopuistosta klo 15.30 ja 16.30, kesto n. 30 min. Loviisan Oppaat ry

Lovisa svenska församling, Loviisan kirkko
Urkumusiikkia livenä. Tule tunnelmoimaan Loviisan kirkkoon urkumusiikin tahtiin. Urkuvartit puolen tunnin välein klo 15 alkaen. Viimeinen vartti alkaa klo 19.30.

Open Studio – Loviisan vierasateljee, Forum, Brandensteininkatu  13
Loviisan oma kansainvälisesti arvostettu vierasateljee avaa ovensa kaupunkilaisille illan ajaksi. Kesän residenssitaiteilija säveltäjä Evelin Seppar esittelee ateljeella kirjoittamaansa musiikkia yleisölle englanniksi.

Aleksanterinpihan antiikkimarkkinat klo 10–17

Nappulajuoksu Raatihuoneen puistossa, klo 18
Juoksuun ilmoittaudutaan torilla vapaa-aikapalveluiden teltassa.

Loviisan suomalainen seurakunta, Aleksanterinkatu 11 A sisäpiha, klo 18–21
Nuorisotilan avoimet ovet pappilassa. Tule tutustumaan nuorisotyön Avoimet ovet -toimintaan! Luvassa on tapaamisia, pelailua, kahvittelua ja rentoa yhdessäoloa eri-ikäisille. Samassa rakennuksessa Itäisen Tullikadun puolella sijaitsee seurakuntakoti, joka on uusi kohde Loviisan Wanhoissa Taloissa.

Print Mill, Mariankatu 20 (sisäpiha)
Avoimet ovet kirjapainolla! Tutustu kirjapainon toimintaan ja ihastu taiteilija Inge Löökin maailmaan. Voit tutustua Print Millissä painettaviin Inge Löökin tuotteisiin ja tehdä ostoksia. Suoramyyntiä vain tämä päivä klo 15–20! Inge Löök on paikalla signeeraamassa tuotteita klo 15–20.

Uintivuoro Esplanadissa, Kuningattarenkatu 7
Uidaan yhdessä! Maksuton uintivuoro Esplanadin uima-allasosastolla klo 14–19.

Vadelmatarha Loviisa, Kuningattarenkatu 3
Ohjelmaa koko perheelle klo 10–20! Lapsille on tarjolla mehua ja vaahtokarkkeja sekä askartelupiste.

Ravintola Kappeli ja Kappelinpuisto, Kuningattarenkatu 19
Kirjailija, kuvittaja Esma Haddaksen nuorille ja eläinrakkaille ikään katsomatta suunnatun fantasiaromaanin Tarundia – matka hevosten valtakuntaan julkistus. Lapsille ohjelmassa tarjoilua ja poniratsastusta Kappelinpuistossa klo 17.30–19.

Musiikkiopisto Loviisassa, Sibeliustalo, Sibeliuksenkatu 10
Sibeliustalo soi ja tanssii! Musiikkiopisto kutsuu tanssimaan livebändin säestyksellä Sibeliustalon pihalle. Esiintyjinä Pia Lindvall, Kinnunen ja Zetterlund sekä Sibelius House Band klo 18–20.  Sibeliustalon sisällä on infopiste ja soitinkokeilua klo 16 alkaen.

Kumppanuustalo Kulma, Sibeliuksenkatu 3
Leena Selanderin näyttely, kirjanvaihtohylly, kahvitarjoilu, Kulman esittely.

Puutarhoja ja sadonkorjuujuhla Almintalossa, Brandensteininkatu 3
Almintalon opetuspuutarhassa vietetään sadonkorjuujuhlaa. Alakerran Kartanoiden puistot ja puutarhat -näyttelyssä romanttista ja klassista pianomusiikkia klo 18–19.30. Näyttelyt avoinna klo 12–20.

Peliä ja palloilua, löydä oma lajisi
Loviisan Tor, FC Loviisa ja Koripallohokki Harjurinteen koulun liikuntapaikalla ja tekonurmella. Hokki  Street Basket katukoristapahtuma 2002–05 syntyneille klo 15–18, jonka jälkeen omatoimista koristutustumista nuoremmille.

Loviisa Baby 7 v. – näyteikkunanäyttely & kuvaus, Kuningattarenkatu 18
Ensimmäiset Loviisa Baby -nutun saaneet vauvat ovat nyt ekaluokkalaisia. Onnea!  Ekaluokkalaiset voivat kaivaa nuttunsa naftaliinista ja tulla valokuvattavaksi sen kanssa Loviisa Baby -näyttelytilaan 25.8. klo 15–20.

Loviisan kaupungin museo, Puistokatu 2
Aloita Loviisan päivän vietto museosta! Loviisan kaupungin museon Suomi 100 -juhlavuoden näyttely Loviisa – Lovisa 1917–2017 johdattaa kaupungin itsenäisyyden ajan historiaan. Avoinna klo 11–16.

Galleria Theodor, Mariankatu 21
Suomi 100 vuotta Loviisan taideyhdistys ry:n vuosinäyttely avoinna klo 12–19. Taiteilija Kaj Söderholm antaa palautetta näyttelyyn osallistujien teoksista klo 19. Virvoketarjoilu.

FC Loviisa – PaRi, naisten jalkapallo-ottelu urheilukentällä, Urheilutie, klo 19

Loviisan Laivasilta ry, Laivasilta
Lasten Disco Suskin johdolla klo 18 ja tanssit Duo Jonas Näslundin tahdissa klo 19 alkaen.

Lovisa Svenska Scouter, Laivasilta
Telttaile partiolaisten kanssa ja tutustu partiotoimintaan Salttiksen puistossa klo 18–19.30.

Taidetta ja suomalaisen merenkulun historiaa, Laivasilta
Eini Ruokosen Merellä tuulee -näyttely Klassiset veneet ry:n aitassa sekä Loviisan Merenkulkumuseo Laivasillalla, avoinna klo 10–17.

Maailman suurimmat kyläjuhlat kutsuvat syömään yhdessä
Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi elokuun viimeisenä viikonloppuna syödään yhdessä Suomen joka niemennotkossa ja -kärjessä! Ota Loviisan päivänä oma piknik-korisi mukaan ja tule syömään eväitä Esplanadinpuistoon.

Kurkista menneisiin maisemiin ja Isnäsin teollisuusmiljöön muutokseen
Ulkoilmavalokuvanäyttely Isnäs 100 vuotta johdattaa kävelykierrokselle Isnäsin teollisuusyhdyskunnan historiaan. Valokuvanäyttelyn reitti alkaa Edöntieltä.

Matkailutoimisto, Mariankatu 12 A
Matkailutoimisto on avoinna Loviisan päivänä klo 10–20.


LWT-talot kutsuvat kylään jo perjantaina!

Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma ottaa Loviisan päivän ja Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi varaslähdön ja kymmenen taloa avaa ovensa vieraille jo perjantaina klo 15–18.

Rannekkeen (joka on voimassa myös koko viikonlopun) voi ostaa Loviisan matkailutoimistosta, Mariankatu 12 A. Lisäksi kuuteen taloon on mahdollista päästä yökylään. Tarkemmat tiedot: www.loviisanwanhattalot.fi/ohjelma/perjantai/
 

 Loviisan päivän LWT-kohteet keskustassa

• Ajurintalo

• Huset vid ån

• Riesamaa - yöpyminen

• Villa Degerby - yöpyminen

• Villa Hanna - yöpyminen

• Villa Lilla Gula

• Villa Limppu - yöpyminen

• Välimeren majatalo

Etäkohteita

• Labbyn kartano - yöpyminen

• Stengård - yöpyminen

 

LOVIISAN VIIKKO 2017

 

Lauantai 19.8.

Sibeliuspäivien Soiva kontti soi satavuotiaan Suomen kunniaksi. Ocarina-kuoro esittää kansanlauluja sekä uudempaa ja vanhempaa Suomesta kertovaa kuoromusiikkia torilla klo 11, 12 ja 13.
 

Kucku17 – Majafestivaali 19.8.
Nykytaiteilijoiden maja-teemaisia teoksia Österstjernan-hallissa ja Rantapuistossa, avoinna la-su.

Majakierros ylituomari Kasper Strömmanin johdolla lauantaina klo 14 Laivasillalta. Suuri maja-gaala lauantaina klo 17 ja Saltbodan Radio klo 19, Laivasillalla. www.loviisacontemporary.fi


Taontanäytös Strömforsin ruukin Pajamuseon yläpajassa klo 12–14
Ruukintie 10, 07970 Ruotsinpyhtää
 

Sarvisalon iltatori klo 18–20,
Sarvisalon kylätalo, Sarvisalontie 1035, 07750 Härkäpää
 

Bellmania Saaristomuseolla klo 19 (liput 15 €)
Rönnäsin saaristomuseo, Museotie 1, 07750 Isnäs

 

Sunnuntai 20.8.

Pernajan syystori klo 11–13, Pernajan lähikirjaston piha-alueella, Kiesitie 3, 07930 Pernaja
 

Maanantai 21.8.

Loviisan yleisurheilumestaruuskilpailut keskusurheilukentällä klo 18, Urheilutie.
 

Tiistai 22.8.

Loviisan päivän markkinat klo 7-18, Loviisan tori
 

Keskiviikko 23.8.

Loviisan juoksu, lähtö Kurkipuistosta klo 18.30
 

Loviisan päivä perjantai 25.8.

Loviisan päivän kahvit torilla klo 15–17

Kimppa klo 15–20
 

Lauantai 26.8.

Sibeliuspäivien konttikonsertit klo 11, 12 ja 13. Viisi alttoviulua: Sibelius & Bach

Perhepurjehdus m/aux Österstjernan perinnealuksella klo 11–15. Varaukset ja lisätiedot: info@osterstjernan.fi, puh. 044 720 588 tai 0400 120 929.

Muinaistulien yö ja tanssit Laivasillalla klo 20–24, Loviisan Laivasilta ry

 

Lauantai–sunnuntai 26.–27.8.

Loviisan Wanhat Talot klo 10–17

Laivasillan markkinat klo 10–17

Vanhan ajan päivät Jokelan kotiseutumuseossa

Höyryjuna Ukko-Pekka kuljettaa matkustajia Lahden ja Loviisan välillä piipahtaen myös Valkon satamassa. www.hoyryveturimatkat1009.fi

 

Näyttelyitä

Almintalo

Strömforsin ruukin pajamuseo

Komendantintalo Loviisan kaupunginmuseo

Bongan Linna
Avoinna pe-su 13–16. Aikuiset 6 €, lapset aikuisen seurassa ilmaiseksi. Linnankuja 1, sisäänkäynti Lukkarinkujalta. www.bonga.fi, www.nelimarkka.com

Loviisan Merenkulkumuseo
Avoinna ma-su 10–17, aikuiset 3 €, alle 12 v. maksutta. Laivasilta 8.
 

Lisätietoja ja täydennyksiä ohjelmaan www.loviisa.fi
Ystävällisin terveisin,
Loviisan kaupungin viestintä

Ajankohtaista

Kesäkaupunki Loviisa tarjoaa elämyksiä! 15.07.2018
Nyt Onnelin ja Annelin leikkimökkiin pääsee leikkimään 29.06.2018
Tervetuloa kesäretkelle Svartholmaan! 25.06.2018
Juhannus 2018-ohjelmaa Loviisassa! 21.06.2018
Loviisa Camping on nyt auki ! 15.06.2018
Kesäinfotilaisuus Loviisan palvelualan yrittäjille! 29.05.2018
Puutarhat avautuvat Loviisassa! 28.05.2018
Vuoden kylä Strömforsin ruukki juhlii 12.5.2018! 03.05.2018
Loviisan kaupunki hoitaa leirintäaluetta kesällä 25.04.2018
Lataa uusi mobiilisovellus Morjens Loviisa–Lovisa! 18.04.2018
Loviisa avaa puutarhakauden Kevätmessuilla Helsingissä! 11.04.2018
Nyt Loviisan matkailuesite on saatavilla neljällä eri kielellä! 11.04.2018
Valmennusta tarjolla Loviisan pienyrittäjille 29.03.2018
Hiihtoloma Loviisassa 2018 19.02.2018
Itäisen Suomenlahden satamaverkosto Venemessuilla! 13.02.2018
Loviisan joulukalenteri-äänestyksen voittajaa juhlittiin! 08.02.2018
Hae kesätöihin matkailutoimistoon tai Svartholmaan! 07.02.2018
Almintalossa tapahtuu! 24.01.2018
Loviisan matkailutoimisto suljettuna 17.-23.1.2018 16.01.2018
Kerro tietosi Loviisan matkailumarkkinointia varten! 10.01.2018
Loviisan matkailutoimisto on suljettu 22.12.2017-1.1.2018. 26.12.2017
Strömforsin ruukista vuoden uusmaalainen kylä 19.12.2017
Loviisan Joulukalenterin seuraavat luukut aukeavat! 11.12.2017
Loviisan Joulu kutsuu Wanhan Ajan Joulukoteihin ja Malmgårdin joulumarkkinoille 9.–10.12.2017! 08.12.2017
Kurkista Loviisan Joulukalenterin luukkuihin! 04.12.2017
Wanhan Ajan Joulukodit avaavat ovensa Loviisan Joulu -tapahtumassa 28.11.2017
Tule mukaan sankarihautojen kunniavartiostoon 16.11.2017
Loviisan Joulu alkaa Elma-messuilla Helsingissä 09.11.2017
Loviisan kaupunki hakee yrittäjää Loviisan leirintäalueelle 02.11.2017
Helsingistä Itään 60 min -infotilaisuus! 24.10.2017
Matkailutieseminaari 7.11.2017! 17.10.2017
Syysloma Loviisassa! 06.10.2017
Tule mukaan tekemään Loviisan Joulukalenteria! 28.09.2017
Näin Loviisa juhlii itsenäistä Suomea! 15.09.2017
Kerro tietosi Loviisan matkailumarkkinointia varten! 08.09.2017
Iloiset laulukarnevaalit ja Loviisan Sibeliuspäivät! 01.09.2017
Loviisan Joulua ruvetaan valmistelemaan 31.08.2017
Elämäsi kesä -kilpailun voittajaporukka vieraili Loviisassa 31.08.2017
Loviisan viikon ohjelma ja Kimppa 25.8 17.08.2017
Löydä Onneli ja Anneli elokuvista tutut kuvauspaikat helposti uuden kartan avulla! 14.08.2017
Loppukesän menovinkit Loviisaan 06.08.2017
Koe Kymijokipäivä Strömforsin ruukissa! 30.07.2017
Vietä kesäpäiväsi Loviisassa! 23.07.2017
Suuria elämyksiä kesäkaupunki Loviisassa! 16.07.2017
Loviisan matkailu Kotkan megaviikolle 12.07.2017
Lähde seikkailulle Svartholman linnoitussaareen! 03.07.2017
Karoliinit saapuvat Loviisaan – Tule sinäkin! 02.07.2017
Rakastu ruusuiseen Loviisaan – tykinjylyä ja tapahtumia! 29.06.2017
Svartholman merilinnoitus kutsuu! 22.06.2017
Juhannustekemistä Loviisassa 2017 21.06.2017
Koko Suomi tanssii juhannusaattona Hula hulaa – myös Loviisan Laivasillalla 19.06.2017
Reittiliikenne Svartholmaan järjestyy tänä kesänä! 07.06.2017
Koe perinnefestivaalit Strömforsin ruukissa! 04.06.2017
Kukkaloistoa Loviisan Avoimissa Puutarhoissa! 24.05.2017
Harrasteajoneuvoja ja shoppailua keväisessä Loviisassa! 18.05.2017
Strömforsin ruukin kesän avaus! 09.05.2017
Tule istuttamaan puu satavuotiaan Suomen kunniaksi! 04.05.2017
Elämäsi kesä -kampanja on käynnistynyt 18.04.2017
Ilmoita tapahtumasi Evenemaxiin! 17.04.2017
Vappu Loviisassa 2017 17.04.2017
Pääsiäinen Loviisassa 2017 13.04.2017
Loviisan matkailuesite on ilmestynyt kaikilla kielillä! 17.03.2017
Kevätretkelle Loviisaan! 03.03.2017
Hiihtoloma lasten kanssa Loviisassa! 15.02.2017
Loviisan matkailuesite on ilmestynyt, hae omasi! 06.02.2017
Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen sai ennätysyleisön! 31.01.2017
Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen elokuvateattereissa! 27.01.2017
Muutimme Lovinfoon! 07.03.2016
Loviisassa kuvattu Onnelin ja Annelin talvi yleisömagneetiksi! 13.10.2015
Näe Loviisassa kuvattu Onnelin ja Annelin talvi! 02.10.2015
Loviisassa rikottiin maailmanennätys – jättipitkä pöytä 01.09.2014