Cafè Saltbodan / Visit Lovisa - Att se, Bröllopsstaden Lovisa, Lovisa Skeppsbron, Mat

Cafè Saltbodan

Tjänster sommartid:
Restaurang
Matsalen på Saltbodan erbjuder trivsamma förhållanden för måltider. Vi erbjuder på lunchmenyn dagens portioner och vissa rätter som blivit permanent populära, så som Saltbodans berömda laxsoppa. Utanför lunchtider kan du välja portioner från À la carte-menyn; såväl havets läckerheter som kötträtter och vegetarisk mat. Husets eget bröd ger kronan till det rikliga salladsbordet. Till maten kan du ta till exempel ett glas organiskt vin från den omsorgsfullt utvalda vinlistan. Dessutom kan du förutom i matsalen avnjuta din mat på den delvis övertäckta terrassen.
KAFÉET & BAREN
Då din söta tand ger sig till känna erbjuder kaféet som tilltugg till färskt kaffe läckra bakelser, på ort och ställe gräddade wienerbröd och bullar. Husets egna pajer eller soppa är perfekta då hungern är liten. I vår havsnära bar kan du välja den dryck du önskar och att avnjuta den på vår rymliga sommarterrass. Terrassen är ett populärt ställe för sammankomster, där kan du höja bägaren för såväl bekanta som för främlingar. Barn och keldjur trivs också bland de stora på vår terrass. De bredvidliggande saltbodarna är i aktivt bruk och atmosfären avspeglar såväl dagens liv som historiens andetag. Dessutom finns det i restaurangens omedelbara närhet en lekpark, där barnen kan fira sommarens ljuva stunder.
GALLERI SALTBODAN
I Galleri Saltbodan, som är belägen bredvid restaurangen, finns en konstutställning som byts ut en gång per månad. Galleriet inledde sin verksamhet 1987 och under årens lopp har den sett utställningar med både inhemska och internationella konstnärer. Galleriet är öppet för publiken från mitten av maj till månadsskiftet augusti-september.
SKEPPSBRONS OMRÅDE
På Skeppsbron är du med i många av sommarens evenemang. Om somrarna är området ett av de populäraste turistmålen i Lovisa. Förutom sommarens evenemang, kan du på området bland annat bekanta dig med sjöfartens historia på Lovisa sjöfartsmuseum eller besöka sjöfästningsön Svartholm. Gästhamnen erbjuder båtfolket en trevlig miljö nära stadens tjänster.

Café Saltbodan

Skeppsbron 4, 07900 Lovisa
+358 (0) 19 532 572, 040 504 5051
http://saltbodan.fi/

Öppet

Måndag10:00-00:00
Tisdag10:00-00:00
Onsdag10:00-00:00
Torsdag10:00-00:00
Fredag10:00-00:00
Lördag10:00-00:00
Söndag10:00-00:00

Temasidor

Cafè Saltbodan