Loviisa Open elokuun viimeisenä viikonloppuna

Loviisan raatihuone ja tori - Lovisa rådhus och torg - Loviisa Town Hall and the Market Square

Loviisan ainutlaatuisesta tunnelmasta pääsee nauttimaan tänäkin vuonna elokuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin järjestetään Loviisa Open. Tapahtumassa voivat niin loviisalaiset, kesämökkiläiset kuin matkailijatkin vierailla markkinoilla ja kirpputoreilla, nauttia ravintoloiden ja kahviloiden herkuista sekä tehdä ostoksia pikkukaupungin kiinnostavissa liikkeissä. Loviisa Open -tapahtuma on syntynyt Loviisan Yrittäjät ry:n aloitteesta.

Loviisan kesän runsas tapahtumatarjonta on yleensä huipentunut Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaan elokuun lopussa. Tänä vuonna Loviisan suurin kesätapahtuma järjestetään koronaviruspandemian takia vain virtuaalisesti. Muutamaan Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman kotiin pääsee kurkistamaan livelähetyksen välityksellä 29.8.2020.

Viikonloppua 29.–30.8.2020 markkinoidaan Loviisa Open -otsikon alla. Keskustaa elävöitetään toritoiminnalla, antiikkimarkkinoilla ja kirpputoreilla, ja Laivasillalla järjestetään markkinat. Ravintoloissa, kahviloissa ja liikkeissä valmistaudutaan palvelemaan asiakkaita hieman arjesta poiketen. Tarjolla on taidetta ja mielenkiintoisia näyttelyitä ympäri kaupunkia. Kävijät pääsevät tutustumaan myös tulevaan asuntomessualueeseen Kuningattarenrannassa ja uuteen Lovisavikens skolaan.

Strömforsin ruukissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Myös Svartholman merilinnoituksen palvelut ovat auki. Lauantaina 29.8.2020 järjestetään valtakunnallinen siivouspäivä, joten on odotettavissa, että loviisalaiset tuovat omien kotiensa aarteita tarjolle.

Loviisan Yrittäjät ry kerää yhdessä Loviisan kaupungin matkailutoimiston kanssa tiedot viikonlopun kaikista tapahtumista yksiin kansiin. Tarkempi ohjelmatarjonta julkaistaan myöhemmin.

Koronaviruspandemian takia tilanne voi kesän aikana muuttua nopeastikin, joten kaikkien tapahtumaan osallistuvien tulee seurata ja noudattaa viranomaisten ajankohtaisia ohjeita. Muutokset ohjelmatarjontaan ja palveluihin ovat siis mahdollisia. Tapahtumassa mukana olevat yritykset, yhteisöt ja yhdistykset toimivat huomioiden asiakkaiden turvallisuuden ja hyvän hygienian.

Lisätietoja Loviisa Openista antaa:

Loviisan Yrittäjät ry: Ann-Britt Felin-Aalto, 0400 516 032, abfelin@gmail.com

Loviisan kaupunki: matkailusihteeri Lilian Järvinen, 0440 555 234, lilian.jarvinen@loviisa.fi (6.8.2020 alkaen) tai info@loviisa.fi

Myyntipaikat ja yhteyshenkilöt:

Jos olet kiinnostunut tuotteiden myyntipaikoista tapahtumaviikonloppuna, ota yhteyttä:

Loviisan kaupat ja liikkeet:
tiedustelut Loviisan yrittäjät, Ann-Britt Felin-Aalto, 0400 516 032, abfelin@gmail.com

Pop-up -liikkeet:
paikat Niina Riikonen 050 591 1431, nina@lanina.fi

Loviisan tori:
maksulliset myyntipaikat, Loviisan kaupunki, torivalvoja 044 565 1188 (29.6.–13.7.2020 puh. 0440 555 858)

Loviisan Laivasilta ja Mariankadun puisto sekä Karlskronabulevardin puiston itäisin osa:
maksulliset myyntipaikat, Anita Laakso, 0400 164 878, anita.laakso@sulo.fi

Aleksanterin pihan antiikkitori:
Päivi Melamies, 040 512 5508, paivi.melamies@aleksanteri.fi

Loviisa Open Facebookissa:
facebook.com/loviisaopen