Viikonlopun vinkit 6.–7.6.2020

Mietitkö mitä tekisit tänä viikonloppuna? Loviisassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Alla on koottuna parhaat vinkit juuri tälle viikonlopulle!

Päiväretki Strömforsin ruukkiin

Ihastuttavasta ruukkimiljööstä löytyy paljon palveluita. Tänä viikonloppuna voit vierailla Pajamuseossa lasu 1018, ja nähdä kesän ensimmäinen taontanäytös kunnostetulla vesivasaralla sunnuntaina 7.6.2020 klo 1214 Yläpajassa. Ruotsinpyhtään kirkko vuodelta 1770 on auki lauantaina klo 1017. Käy myös katsomassa Terhi Hurstin taidenäyttely Aina kiire sekä Isabel Pathirane, Sara Pathirane, Sanna Karlsson-Sutisna ja Hannele Kylänpään taidenäyttely Luonnonvoimat Tallinvintillä lasu klo 1117.

Tee ihania käsityölöytöjä Strömforsin pikkupuodeista, esimerkiksi A’la Tallista tai Axel & Idasta. Kävelykierroksen jälkeen maistuu varmasti syötävä ja naposteltava Strömforsin ruukin ravintoloista tai kahviloista. Strömforsin ruukin palveluita löydät lisää täältä.

Vuoroveneellä Svartholmaan

Svartholman merilinnoituksen vuoroveneliikenne alkaa lauantaina 6.6.2020! Katso vuoroveneen aikataulut täältä. Merilinnoituksella palvelee kesäravintola Bistro Svartholm la klo 1121 ja su klo 1119. Saarella voit myös käydä katsomassa Svartholman merilinnoituksen historiasta kertovaa näyttelyä lasu klo 1119, vapaa pääsy.

Tekemistä Loviisan keskustassa

Loviisan keskustassa voit vierailla esimerkiksi kaupungin museossa Komendantintalossa, jossa on esillä muun muassa kustavilaisia huonekaluja, hopea- ja tinaesineitä sekä kaupungin merelliseen historiaan liittyviä esineitä, avoinna lasu klo 1117. Laivasillalla sijaitsee Merenkulkumuseo, joka on auki lasu klo 1017. Laivasillalta löytyy myös puoteja, taidenäyttely ja esimerkiksi Kahvila-Ravintola Laivasilta. Näe myös Loviisan kirkko, jossa on kirkko-opas paikalla la klo 1017. Anne Örthénin ja Liisa Malmion taidenäyttely Väriä ja valoa on esillä Almintalossa lasu klo 1217. Stina Berger-Eirolan ja Jorma Järvenpään taidenäyttely on avoinna Galleria Theodorissa la klo 1115. Näitä ja muita nähtävyyksiä on listattuna täällä.

American Car Drivers Club Loviisa järjestää lisäksi Cruisingin Safcafella ja Neste Ankkurituulella la 6.6.2020 klo 17.

Keskustasta löytyy myös lukuisat kahvilat ja ravintolat. Nauti hyvästä ruoasta esimerkiksi uudessa Bistro Thi Kimissä, Degerissä, Localessa tai Ölvinissä ja käy kahvilla esimerkiksi Tuhannen tuskan kahvilassa, Favorit Caféssa tai Loviisan Kappelissa. Nämä ja muita ravintoloita tai kahviloita löydät täältä.

Tervetuloa Loviisaan!

Pidätämme oikeuden muutoksiin.