Onneli ja Anneli

Onneli ja Anneli -elokuvat ovat kuvattu Loviisassa vuosina 2013-2016. Elokuvat perustuvat Marjatta Kurenniemen rakastettuihin kirjoihin. Tule ja näe Kissanmintun kaupunki!

Löydä elokuvista tutut kuvauspaikat kaupungista helposti kartan avulla! Kartan Onneli ja Anneli elokuvien kuvauspaikoista voit tai ladata täältä. Bongaa kuvauskohteet Loviisassa, ja aisti Kissanmintun kaupungin tunnelmaa!

Onneli ja Anneli -leikkimökki Kappelinpuiston leikkipaikalla.

Onneli ja Anneli -leikkimökki Kappelinpuistossa on auki kesäisin.

Rantatien leikkimökki on auki vuoden ympäri.

Onneli ja Anneli -leikkimökki Rantatien leikkipaikalla.

Onnelin ja Annelin sininen talo oli kulissi, joka pystytettiin kuvitteelliselle Ruusukujalle, Loviisan Plagen-uimarannan läheisyyteen. Kuvausten jälkeen kulissista tehtiin leikkimökki Loviisan Kappelinpuiston leikkipaikalle. Loviisan Rantapuistoon Rantatien varteen on myös rakennettu esteetön leikkipaikka, jonka leikkimökki sai innoituksensa supersuosituista elokuvista. Loviisan kaupunki oli yksi elokuvien pääyhteistyökumppaneista.

Kolmannen Onneli ja Anneli ja Salaperäinen Muukalainen -elokuvaa kuvattiin Loviisassa kesällä 2016. Ensi-ilta oli 2017. Elokuva veti ennätysyleisön avausviikonloppunaan.

Onnelia ja Annelia näyttelevien Lilja Lehdon ja Aava Merikannon rinnalla kolmannessa elokuvassa nähtiin myös 12-vuotias näyttelijälupaus Aarni Rämö, joka näyttelee lastenkodista karkaavaa Pekkiä. Lastenkodin tiukkana johtajattarena Minna Pinnana nähtiin Jenni Kokander. Kissanmintun kaupunginjohtajan roolissa vieraili Jani Toivola.

Ruusukujalla seikkailivat myös Tingelstiinana ja Tangelstiinana Elina Knihtilä ja Kiti Kokkonen, Jaakko Saariluoma poliisi Urho Ulpukkana, Johanna af Schultén rouva Rosina Rusinana ja Eija Ahvo rouva Ruusupuuna. Vaaksanheimojen pikkuriikkisestä perheestä mukana olivat isä ja Putti-poika eli Joonas Saartamo ja Aleksis Koistinen. Elokuvan ohjaaja on Saara Cantell, käsikirjoittaja Sami Keski-Vähälä ja tuottajat Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen Zodiak Finlandilta.

Ensimmäinen elokuva Onneli ja Anneli kuvattiin Loviisassa 2013. Se on elokuva parhaista ystävyksistä, Onnelista ja Annelista, jotka saavat oman talon. Onnelin ja Annelin talvi -elokuva kuvattiin talvella 2015. Siinä tytöt pelastavat lilliputtiperheen.

Lue lisää elokuvan tekijöistä, katso traileri, tutustu elokuvan hahmoihin ja kaikkea muuta kivaa osoitteesta: zodiakfinland.fi

Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen – kuva Zodiak Finland

Kuvat: Zodiak Finland Oy,
Elias Aaltonen
Lina Olander