Loviisan Laivasilta

Loviisan Laivasilta ravintoloineen ja tapahtumineen kerää kävijöitä läheltä ja kaukaa. Menneen ajan tunnelmaa luovat Laivasillan punaiset suola-aitat, joissa ravintolatoiminnan lisäksi on Loviisan Merenkulkumuseo, kesäpuoteja ja taidenäyttelyitä.

Ravintolat pitävät ovensa auki vapusta syyskuun loppuun ja museo ja näyttelyt ovat avoinna kesäisin. Laivasillalla järjestetään runsaasti tapahtumia vuoden mittaan: mm. juhannusjuhlat, vene- ja soutukilpailuja, joista suurin on Small Ships’ Race; Muinaistulien Yö ja perinteiset Joulumarkkinat.

Meri on vaikuttanut vahvasti kaupungin historiaan, ihmisten elinkeinoihin ja sataman syntyyn. Vuonna 1745 kaupungille annettiin tapulioikeudet, eli oikeus käydä ulkomaankauppaa. Laivasillan alueella oli aikoinaan noin 50 suola-aittaa, joissa varastoitiin ulkomailta tuotuja tavaroita, mm. suolaa, tupakkaa ja mausteita. Nykyään Laivasilta palvelee vierasvenesatamana. Loviisan vierasvenesatama sai kunniamainnan Vuoden vierassatama 2014 -äänestyksessä.

Laivasilta on pakettijahti Österstjernanin kotisatama. Risteilyt Svartholman merilinnoitukseen lähtevät Laivasillalta kesäisin. Risteilyt m/s J.L. Runebergilla Helsingistä saapuvat Loviisan Laivasillalle kesän kuumimpaan aikaan.

A reason to visit Loviisa Laivasilta, katso video.

Sivun kuva: Lina Olander