Svartholman muut palvelut

Svartholman kesäravintola - Svartholms sommarrestaurang - Summer restaurant in Svartholma

Bistro Svartholm

Kesäravintola sijaitsee Svartholman merilinnoituksella, saaressa Loviisanlahden suulla.

Elävää musiikkia on silloin tällöin. Ravintola soveltuu hyvin lapsiperheille sekä alkusyksyn yritystapahtumiin.

Henkilömäärä: Kesäravintolan terassille sopii 150 henkeä ja sisäpuolelle 50 henkeä.
Svartholman merilinnoitus - Sjöfästningen Svartholm - Sea Fortress Svartholma

Svartholman vieraslaituri

Vieraslaituri 60°22,8’ N/ 26° 18,1’ E
Väyläsyväys: 1,0–3,9 m
Paikkaluku: noin 65
Kiinnitys: poiju
Svartholman  merilinnoitus on  mainio  koko perheen veneilykohde. Svartholman  linnoitussaaressa on 34 ilmaista vierasvenepaikkaa, kahvila-ravintola, jätepisteitä, nuotiopaikkoja ja polttopuita, käymälöitä, luontopolku, nähtävyyksiä ja lasten leikkipaikka.

Telttailu sallittu saaren itäkärjessä. Pidempiaikaisesta telttailusta on tehtävä Metsähallitukselle ilmoitus, klikkaa tästä.

Pakettijahti Österstjernan

Pakettijahti Österstjernan on Loviisan Laivasillalla rakennettu kopio samannimisestä purjealuksesta, joka kuljetti matkustajia ja rahtia Loviisan ja Tukholman välillä 1800-luvun alussa. Österstjernanin uudelleenrakentaminen pohjautuu alkuperäisestä laivasta säilyneisiin mittakirjoihin ja 1820-luvulta peräisin olevaan maalaukseen.

Perinnepurjelaiva Österstjernanilla järjestään kesäisin useita yleisöpurjehduksia Loviisan Laivasillalta. Katso kesä 2021 ajankohdat Österstjernan ry:n kotisivuilta. Perinnelaivalla tehdään myös tilaus- ja nuorisopurjehduksia.

Loviisan Laivasillalla sijaitsee varustamon ja tapahtumajärjestäjien käyttöön rakennettu Österstjernan-halli. Hallissa voidaan järjestää kokouksia, koulutustilaisuuksia ja markkinatapahtumia.