Lovisa Jul evenemang inhiberas på grund av den expanderande koronaepidemin 

Lovisa jul evenemang måste på grund av den pågående koronaepidemin inhiberas. Vi följer de anvisningar som Regionförvaltningsverket har gett 27.11.2020 om att alla offentliga tillställningar både inomhus och utomhus förbjuds i HUS-området och därmed också i Lovisa under tiden 30.11.2020–18.12.2020.…

Läs mer

Kommentera utkastet till programmet för att främja kulturen och kulturturismen

Stadsstyrelsen (10.2.2020 § 29) inrättade en sektorsövergripande arbetsgrupp med uppgift att bereda ett förslag till sammanslagning av det frivilliga kulturpolitiska programmet 2015–2020 och action planen för turismen 2014–2020 till stadsstyrelsen. Kommentera arbetsgruppens utkast till programmet för att främja kulturen och kulturturismen senast tisdag 8.12.2020.

Utkastet till programmet för att främja kulturen och kulturturismen kan kommenteras i Webropol-enkäten.

Programutkastet hittar du på stadens webbplats på sidan Strategi, program och instruktioner.

Läs mera!

Ut till Lovisa!

Nu är det dags att gå ut. Fart och spännande situationer, eller lugna stunder i tystnaden? Den som gillar att röra på sig blir hänförd av det mångsidiga utbud av uteaktiviteter som Lovisa kan erbjuda. Har du redan besökt dessa ställen i Lovisa?

Läs mera!

Resetips från Västra Kymmene kulturväg

Bekanta dig med den 100 km långa Västra Kymmen kulturväg och dess turismutbud. Man har gjort en video (på finska) om kulturvägen, som presenterar ruttens besöksmål, evenemang och tjänster i Lovisa, Kouvola och Itis.

Videon visas här.

Videon om Västra Kymmene kulturväg  har finasierats från Leader-projektet.

Tilläggsinfo om Västra Kymmene kulturväg.

Sociala medier