Lovisa Open under sista veckoslutet i augusti

Det är möjligt att njuta av Lovisas unika atmosfär också i år under det sista veckoslutet i augusti då Lovisa Open ordnas. I evenemanget kan såväl Lovisabor, sommarstugegäster som turister besöka marknader och loppisar, njuta av delikatesser i restaurangerna och…

Läs mer

Utomhusfilm på simstranden

Skulle du vilja tillbringa en kväll genom att se på film eller koppla av på stranden? På lördag har du möjlighet att göra båda samtidigt. Musikalfilmen La La Land visas på simstranden Plagen på lördagen 15.8.2020 kl. 21, Kaptensvägen 5. Fritt inträde. Plagens kiosk säljer våfflor under kvällen fram till kl. 00. Ta med dig en filt och njut av sommarkvällens unika tillfälle!

Läs mer!

Njut av sensommaren på sjöfästningen Svartholm

Du hinner ännu njuta av sommaren på sjöfästningen Svartholm. Sjöfästningen Svartholm är ett ypperligt utflyktsmål även under sensommaren.

Svartholm erbjuder aktiviteter för hela familjen. Barnen har en möjlighet att självständigt bekanta sig med Svartholms sjöfästning med hjälp av en orienteringsuppgift! Orienteringsuppgigften kan hämtas från turbåten eller restaurangen. Vuxna kan göra en rundtur på Svartholm med sin smarttelefon.

Läs mer!

Konst i Lovisa

Lovisa är en småstad fylld av konst! Under sommaren kan du bekanta dig med många olika utställningar i Lovisas konstutrymmen.

Läs mer!

Lovisas sommar har mycket att erbjuda

Lovisa erbjuder på mycket att se och uppleva under sommaren 2020. I Lovisa finns skärgård, bruks- och fästningshistoria, herrgårdar, landsbygd och massor av utflyktsmål i naturen. En stor del av Lovisas turistmål och -service öppnas i början av juni.

Läs mer!

Resetips från Västra Kymmene kulturväg

Sommaren är här igen! Bekanta dig med den 100 km långa Västra Kymmen kulturväg och dess turismutbud. Man har gjort en video (på finska) om kulturvägen, som presenterar ruttens besöksmål, evenemang och tjänster i Lovisa, Kouvola och Itis.

Videon visas här.

Videon om Västra Kymmene kulturväg  har finasierats från Leader-projektet.

Tilläggsinfo om Västra Kymmene kulturväg.

Evenemang i Lovisa

Sociala medier