Ut och motionera i Lovisa!

Loviisan Myllyharju - Kvarnåsen i Lovisa - Myllyharju ridge in Loviisa - photo Shasmine Bruce

Nu är det dags att gå ut. Fart och spännande situationer, eller lugna stunder i tystnaden? Den som gillar att röra på sig blir hänförd av det mångsidiga utbud av uteaktiviteter som Lovisa kan erbjuda. Har du redan besökt dessa ställen i Lovisa?

Skidspår

Skidspåren görs just nu – vänligen, promenera inte på dem!
Du kan följa med skidspårens situation och själv rapportera http://kartta.latutilanne.fi/.

Frisbeegolfbanor

I Lovisa finns tre frisbeegolfbanor med 18 hål. En av Finlands bästa och mångsidigaste finns i Valkom (Sandåsvägen 45). Den nyaste finns i Liljendal (Kyrkvägen) och den mest utmanande i Pernå (Pernåvägen 184).
Tilläggsinformation om banorna: frisbeegolfradat.fi

Fågelskådningsplatser i Lovisanejden

Borgå Nejdens Fågelförening rf. har sammanställt Lovisas bästa fågelskådningsplatser på sina sidor. Till exempel är fågeltornet vid Lillängarna i Räfsby ett bra ställe för att skåda vadarfåglar. Stället ligger på västra sidan av Lovisaviken, sydväst om centrum.
Se noggrannare uppgifter och addresser med kartor på Borgå Nejdens Fågelföreningens sidor (på finska): psly-bnff.com/loviisa

Natur- och aktivitetstjänster

Vill du börja paddla eller hyra utrustning men vet inte hur eller varifrån man får hyra? Har du lust att gå och cykla med en fatbike men har varken en sådan cykel eller kunskap om vart du skulle gå? Kolla den här sidan så får du många tips för olika aktivitetstjänster i Lovisa:
visitloviisa.fi/sv/naturaktiviteter/natur-och-aktivitetstjanster

Vandringsleder

Stigar och vandringsrutter hittar du både i Lovisa centrum och i omnejden.
Kolla de bästa här: visitloviisa.fi/sv/naturaktiviteter/stigar-och-vandringsrutter

Välkommen till Lovisa för att njuta av frisk luft och gott humör!